Molde

Sjakklubb

Kontakt oss    Hjem    Turneringer

 

 

 


Meny

Lenker
Turneringer
Ros & ris
Rating
E-post

 

 

 


Aktuelt

Klubbmesterskap 2009
Vårturnering 2010

 

 

 


Arkiv

02.05.2007 - 17.03.2008
15.03.2007 - 28.04.2007
08.02.2007 - 13.03.2007
15.12.2005 - 16.11.2006
01.02.1998 - 04.06.2005
 

 

15.01.2010

Håkon blir webmaster igjen

Etter tre år som webmaster for moldesjakk.net tar Kjell Tore en pause og overlater stafettpinnen til Håkon.

 

 

 

12.01.2010

Hyggekveld

De som møtte opp i klubben i kveld hygget seg med lynsjakk. Neste tirsdag avvikles første parti i stikkampen om klubbmesterskapet 2009. Håkon er favoritt, men Kjell Tore har tidligere vist at han kan spille jevnt med sterkere spillere, så kanskje får vi en spennende match. Som tidligere blir det to partier stikkamp hvor betenkningstiden er den samme som i turneringen, men partiene rates ikke. Andre som møter opp får anledning til å spille treningspartier i hurtigsjakk eller langsjakk etter eget ønske.

 

 

 

16.12.2009

Neste spillekveld er 12. januar

Det ble ikke hurtigsjakk på tirsdag, men vi spilte en lynsjakkturnering som Håkon vant foran Kjell Tore og Ivar. Dette var siste spillekveld for året.

Vi ønsker gamle og nye medlemmer velkommen til et nytt sjakkår den 12. januar. Møt opp på Bjarnestua i 2. etg i Træffhuset. Vi spiller på tirsdager fra ca. kl. 1930.

  • Vi starter opp igjen tirsdag 12.1.2010 (hurtigsjakk?)

  • Første parti i stikkampen spilles 19.1.2010

  • Dato for vårturneringen er ikke fastsatt

 

 

 

08.12.2009

(Oppdatert:
11.12.2009)

Det blir stikkamp mellom Håkon og Kjell Tore

Harald

Harald - en nestor i Molde Sjakklubb.
Foto: O.P.Mogstad

Bare favorittseire i dag: Håkon slo Arne Morten, Kjell Tore slo Erling, Thomas slo Stein Ivar og Gudmund slo Harald. Det blir dermed stikkamp mellom Håkon og Kjell Tore. Ivar og Stian kan avvikle sitt parti privat om ønskelig.

Gudmund og Harald spilte rundens mest spennende parti. Det var ikke like feilfri sjakk hele veien, verken i midtspillet eller i sluttspillet, men du verden så morsomt det kan være med Haralds kreative angrepssjakk kombinert med Gudmunds fryktløse tilnærming til sjakken. Nesten synd at det ikke ble poeng på Harald denne gangen heller, men vi ser frem til neste parti fra denne fargeklatten av en sjakkspiller!

Kjell Tore spilte Staunton Gambit (1.d4 f5 2.e4) mot Erlings hollandske åpning. Erling forsøkte å holde på mer-bonden, men dette er kjent som tvilsomt i denne varianten. Riktig ille for sort ble det etter 13...Df4+. Her var det nødvendig å trekke løperen helt tilbake til c8.

Thomas hadde hvit mot Stein Ivar, og fikk fordel etter 9...Se4 - en fordel han aldri gav fra seg. Likevel var det også denne gang lett å se at Stein Ivar er underratet, og vil stige i rating ganske kjapt etter hvert.

En annen spiller i Molde Sjakklubb som er i sterk fremgang er Arne Morten. En ratingprestasjon på nesten 1600 og opp 84 poeng ble fasiten i dette klubbmesterskapet, og det er ganske imponerende. Mot Håkon ble det likevel vanskelig. Håkon fikk en liten fordel ut av åpningen og økte presset gradvis, slik sterke spillere gjerne gjør. Med overlegen sentrumskontroll tok han brodden av Arne Mortens fløyangrep, og satte på en måte inn nådestøtet med det smarte 23.Sd7!

Resultater og partier fra sjette runde.

Nye ratingtall etter klubbmesterskapet.

Tirsdag 15.12 spiller vi en hurtigsjakkturnering med 25 minutter pr. spiller pr. parti. Dette er god sjakktrening! Vi håper så mange som mulig møter opp.

Tabell
Partier

 

 

 

01.12.2009

(Oppdatert:
02.12.2009)

Arne Morten slo Ivar

I et utsatt parti fra femte runde vant Arne Morten i dag mot Ivar, og er med sine 3 poeng oppe på 4. plass før 6. og siste runde. Begge hadde sine sjanser underveis i partiet. I en fase av spillet var nok d5-bonden vel så svak som c7-bonden, og når Ivar ganske enkelt kom til et gjennombrudd på kongefløyen så det enda lysere ut for sort. Men i tidsnøden mistet Ivar tråden og gav først bort fordelen, og gikk deretter rett i en matt.

I teorien (og ganske hypotetisk) kan Arne Morten oppnå 3-delt stikkamp mot Håkon og Kjell Tore, men da må han slå Håkon, mens Kjell Tore og Thomas må tape i siste runde.

Erling og Harald spilte en kampremis. En kampremis i den forstand at Harald var godt i gang med et knusende kongeangrep, men hadde så lite tid igjen at han gikk med på remissjakker. Et spørsmål vi nok aldri vil få svar på er hva som ville ha skjedd hvis Erling hadde forsvart springeren sin med 20.Kh2.

Sjette runde spilles tirsdag om en uke (8.12).

Bordkort for runde 6

 

 

 

24.11.2009

(Oppdatert:
25.11.2009)

Gudmund og Håkon vant

Tre partier fra femte runde i klubbmesterskapet ble avviklet i dag. Håkon slo Stein Ivar med sort, men som vanlig spilte Stein Ivar solid og det så lenge ut som om Håkon ikke hadde spesielt gode vinstmuligheter. Men over 1000 ratingpoeng i forskjell skal egentlig være rått parti, og Håkon greide da også å lage maksimalt med problemer for motstanderen. 26...c4 var et nøkkeltrekk for å skape aktivt spill, men også i fortsettelsen var det trolig brukbare remissjanser for hvit. Gudmund vant mot Stian vha. et effektivt mattangrep. Thomas og Kjell Tore spilte remis etter bare 21 trekk...

De to siste partiene i femte runde spilles neste tirsdag (1.12).

 

 

 

17.11.2009

Thomas slo Ivar

Thomas vant et interessant parti mot Ivar med sort. Han spilte aggressivt på begge fløyene, men Ivar hadde sine muligheter til motspill i sentrum. Det var derfor åpent og spennende, både i overgangen til midtspillet og senere. Thomas oppnådde en klar fordel da Ivar tillot at han fikk etablert en springer på c5, men det virket likevel som om det skulle gå mot et langt og seigt parti i en relativt lukket stilling. Det var derfor overraskende for bakspillerne at Thomas plutselig satt med et enkelt vunnet sluttspill.

Gudmund holdt på å tape på tid i vinststilling i hengepartiet mot Arne Morten. Det ble til slutt remis, men Arne Morten kunne nok ha vunnet på tid om han gikk inn for det.

Tirsdag 24.11. spilles femte runde i klubbmesterskapet.

Bordkort for runde 5

 

 

 

10.11.2009

Remis mellom Erling og Arne Morten

I dag ble det kun fullført ett parti, hengepartiet mellom Erling og Arne Morten endte med poengdeling. Vi som møtte opp på klubbkvelden ble enige om at det også skal spilles utsatte partier neste tirsdag (17.11). Det er viktig at de som har hengeparti og som ikke kan møte neste gang gir beskjed så tidlig som mulig. (Se under.)

Fjerde runde

 

 

 

03.11.2009

Ny seier til Stein Ivar, remis i toppoppgjør, Erling vant

Stein Ivar tok sin andre strake seier etter å ha gjennomført et solid parti mot Harald. (Harald feilberegnet da han ofret offiser, men Stein Ivar hadde allerede en klar fordel med sort.) Stein Ivar kunne ha avgjort raskere på slutten, men seieren var aldri truet. Erling vant med sort mot Stian i et spennende parti hvor en dronning ble stående i slag et par trekk for lenge. Kjell Tore og Håkon tok en rask remis (les pyseremis), dermed har begge fortsatt sjanser til å vinne turneringen.

Det skal spilles utsatte partier neste tirsdag (10.11).  Vi minner om at det er hver enkelt sin plikt å varsle motstander (og turneringsleder) hvis de ikke kan spille den aktuelle dagen (
e-post/telefon).

 

 

 

30.10.2009

Håkon vant utsatt parti

Håkon vant i dag det utsatte partiet mot Thomas, men Thomas hadde absolutt sine sjanser underveis. Blant annet kunne han ha utnyttet en uheldig plassering av hvits dronning og tårn med det sterke 22...Td6!. Håkon tok vare på de mulighetene han fikk utover i partiet, og vant til slutt helt fortjent.

Fjerde runde i klubbmesterskapet blir avviklet kommende tirsdag, den 3.11.

Bordkort for runde 4

 

 

 

27.10.2009

4. runde er ikke satt opp

Fjerde runde i klubbmesterskapet (som skal spilles tirsdag den 3.11) trekkes senere, fordi vi vil forsøke å avvikle hengeparti(er) i løpet av uken.

I dag fikk vi ingen avgjørelser da hengepartiet mellom Erling og Arne Morten gikk til nytt hengeparti. Spennende sluttspill!

 

 

 

20.10.2009

(Oppdatert:
24.10.2009)

Seier til Stein Ivar, Thomas og Kjell Tore

Det var bra oppmøte i dag, og de fleste partiene i tredje runde i klubbmesterskapet ble ferdigspilt.

Stian fikk aldri til noe motspill mot Stein Ivar, som førte de hvite brikkene sikkert til seier.

Haralds kreative forsøk på å bygge opp en angrepsstilling førte denne gangen kun til problemer for egen konge, og Thomas var som vanlig nådeløs.

Gudmund fikk tøffest mulig motstand med sort mot Håkon, men var fullt på høyde. Mer enn halve partiet var teoritrekk, og 16.Lf2 går neppe inn i historien som en av åpningsteoriens viktigste nyheter. Gudmund fikk etter hvert spill i a-linja, og hadde nok en liten fordel da man ble enige om remis.

Kjell Tore fikk stor fordel i midtspillet mot Ivar, men løsnet for mye på grepet i tidsnøden, og spilte dessuten raskt et tidsnødstrekk for mye (41.Kf1 istedenfor det naturlige 41.Sd5). Dermed ble det et langt parti, men da Ivar svekket kongefløyen med 50...h5 kollapset den sorte stillingen. (Sluttspillet var nok tapt uansett.)

Kjell Tore har åpnet med 3 poeng på 3 runder, men har fortsatt ikke møtt Håkon og Thomas.

Resultater

 

 

 

15.10.2009

3. runde spilles på tirsdag

Tredje runde i klubbmesterskapet spilles tirsdag den 20.10.

Bordkort for runde 3

 

 

 

13.10.2009

Håkon, Thomas og Kjell Tore vant

Alle utsatte partier fra andre runde i klubbmesterskapet er nå avviklet. Thomas (hvit) slo Erling i et parti som ble spilt privat på lørdag, mens Håkon (sort) slo Stian og Kjell Tore (sort) slo Gudmund i dag.

 

 

 

30.09.2009

Utsatte partier avvikles 13.10

Neste uke er det høstferie. Utsatte partier i klubbmesterskapet spilles den 13. oktober, eventuelt privat innen den tid.

Tabell
Bordkort for runde 2
Bordkort for runde 1

 

 

 

29.09.2009

Arne Morten og Ivar vant

Resultater fra andre runde i klubbmesterskapet. Harald kom bra ut av åpningen med sort, men var ikke tålmodig nok i sin iver etter å jakte på motstanderens konge. Ivar stod greit imot Haralds angrep denne gangen, og ble stående igjen med mye ekstra materiell.

Trekkene til Arne Mortens vinstparti har vi foreløpig ikke tilgang til.

 

 

 

28.09.2009

Andre runde spilles i morgen

I morgen (tirsdag) forsøker vi å avvikle så mange partier som mulig i andre runde i klubbmesterskapet. Husk alltid at du må varsle motstanderen hvis du ikke kan spille den aktuelle dagen (e-post/telefon).
 

Oppdatering 29.9
Håkon, Thomas, Gudmund og Kjell Tore har allerede varslet at de ikke kan komme i kveld.

Siden webmaster/turneringsleder ikke kan komme i dag er det viktig at de som spiller sender inn resultater (og helst partier). Det er for øvrig ønskelig at de som møter opp i kveld avgjør om vi skal holde åpent i høstferien, og sender info. om dette til webmaster.

 

 

 

22.09.2009

Kjell Tore slo Arne Morten

Da verken Håkon eller Thomas kunne møte opp i dag måtte det bli Arne Morten mot Kjell Tore i utsatt parti fra første runde.

Kjell Tore trakk de hvite brikkene. Det ble et interessant parti hvor hvit fikk en liten fordel ut av åpningen, utnyttet svekkelsen av c6 med 12.Se5, og vant bonde med 13.Lxh7+. Arne Morten burde nok ha gitt dronningen for tre lette offiserer, men også det virket som en vanskelig kamp for sort. Da det nærmet seg tidskontrollen spilte Arne Morten bra, mens Kjell Tore spilte passivt, og sort fikk motspill. Dessverre ødela trekkene 35...Sxe5 og 38...Sf8 partiet for Arne Morten.

 

 

 

21.09.2009

Utsatte partier

I morgen (tirsdag) avvikles utsatte partier fra første runde. Motstander trekkes ved oppmøte, da det fortsatt er åpent for nye påmeldinger.

De som allerede har spilt sitt parti (eller ikke ønsker å være med i klubbmesterskapet) oppfordres til å møte opp og spille treningsparti med full betenkningstid som forberedelse til helgens storturnering i Kristiansund.

Etternølere kan fortsatt melde seg på klubbmesterskapet i Molde. (Vi spiller på Bjarnestua i 2. etg i Træffhuset fra ca. kl. 1900.)

 

 

 

21.09.2009

Offisielle ratingtall fra NSF

Vi har oppdatert ratingsiden med de siste tallene fra Norges Sjakkforbund.

 

 

 

15.09.2009

Favorittseire i 1. runde

Tre partier ble avviklet i dag:

Erling – Ivar 0-1
Harald – Stian 1-0
Stein Ivar – Gudmund 0-1

Dagens mest effektive var Harald, som fant et smutthull på g6, og dermed la Stians flodhestoppstilling i ruiner.

Påmeldte

Tabell

 

 

 

09.09.2009

Påmelding til klubbmesterskapet

Det er klart for påmelding til årets klubbmesterskap med planlagt oppstart neste tirsdag. (Ikke bindende påmelding.)

 

 

 

08.09.2009

Lynsjakk på Bjarnestua

På høstens første klubbkveld i nye lokaler ble det lagt planer for høstsesongen, samt spilt en lynsjakkturnering. Oppmøtet var brukbart, og vi regner med at enda flere sjakkspillere tar turen innom Træffhuset neste tirsdag. Lynsjakkturneringen ble vunnet av Kjell Tore foran Ola P og Thomas B.

 

 

 

01.09.2009

Sjakk på Træffhuset tirsdag 8.9!

I høst blir klubbkveldene flyttet til tirsdager, og vi spiller på Bjarnestua i 2. etg i Træffhuset fra kl. 1900.

 

Første klubbkveld blir tirsdag 8.9. kl. 1900. (Blant annet med påmelding til klubbmesterskapet som starter 15.9.)

 

 

 

13.08.2009

Foreløpig ingen sjakk...

Det er foreløpig usikkert når (og hvor) sjakklubben starter igjen i høst, men vi satser på at det ikke blir så mange uker til.

 

 

 

05.07.2009

Følg landsturneringen

Landsturneringen er i gang, og det er spillere fra Molde med i flere av klassene. Resultatene finner du her.

Det blir lite oppdateringer på moldesjakk i ukene som kommer, så vi benytter denne anledningen til å ønske dere en riktig god sommer!

 

 

 

12.06.2009

Sjakkturnering på Bud skule

David, som er en av klubbens mest ivrige og lovende sjakkspillere, arrangerte en sjakkturnering over to dager ved Bud skule. David ledet turneringen på fortreffelig vis, og vinner i finalen ble en stolt elev med det kjente sjakknavnet "Thomas". Les mer om turneringen på de fine hjemmesidene til Bud skule.

 

 

 

07.06.2009

Offisielle ratingtall fra NSF

Vi har oppdatert ratingsiden med de siste tallene fra Norges Sjakkforbund.

 

 

 

04.06.2009

Rolig sjakkveld

I dag ble det kun spilt lynsjakk i klubben. Neste uke er det kanskje på tide med en hurtigsjakkturnering igjen?

Vi regner med å holde sjakken gående på Gimle ut juni.

 

 

 

31.05.2009

Klubbkveldene fortsetter

Noen av oss var dumme nok til å prioritere Brann-MFK på TV, men heldigvis var det likevel brukbart oppmøte på torsdag. Det ble ikke spilt noen turnering, men vi satser på komme sterkere tilbake på dette punktet de siste klubbkveldene for sesongen.

 

 

 

14.05.2009

Seier til Ingeborg og Kjell Tore

Kjell Tore (5 av 5) vant hurtigsjakkturneringen foran Thomas (4) og Jostein (3). Ingeborg vant den påfølgende "kongen-på-haugen-turneringen", og er dermed konge i minst en uke.

 

 

 

11.05.2009

Hurtigsjakk på torsdag

Førstkommende torsdag (14.5) satser vi på å spille en hurtigsjakkturnering, og det blir også lynsjakk for de som ønsker det.

Nye ratingtall etter vårturneringen.

 

 

 

07.05.2009

Ivar kapret tredjeplassen

De tre utsatte partiene fra 6. runde ble avviklet i dag og vårturneringen 2009 er dermed ferdigspilt. Ivar sikret tredjeplassen da han (som vanlig) holdt hodet kaldt i tidsnøden, og vant relativt overbevisende mot Erling.

Turneringen er for øvrig sendt inn for ratingberegning, og vi kommer tilbake med nye ratingtall så snart de foreligger.

 

 

 

30.04.2009

Thomas med 6 av 6!

Thomas tok sin sjette strake seier i 6. runde i vårturneringen i dag. Dermed har vi en i høyeste grad verdig vinner av vårturneringen 2009. Gudmund sikret seg andreplassen med en fin seier over Kjell Tore. Våre gratulasjoner til begge. Det er fortsatt usikkert hvem som tar tredjeplassen. Vi håper at alle utsatte partier avvikles neste torsdag.

 

 

 

19.04.2009

6. runde spilles 30. april

Det blir ikke sjakk 23.4 da lokalene er opptatt. 6. runde i vårturneringen avvikles (på Gimle) torsdag 30. april.

 

 

 

16.04.2009

Thomas har vunnet vårturneringen (selv om en runde gjenstår)

Thomas har fortsatt full pott, og har vunnet vårturneringen en runde før slutt. Vi gratulerer! I det andre utsatte partiet vant Stein Ivar mot Erling. Dagens runde ble avviklet hos Harald, da lokalet av en eller annen grunn var opptatt av folk som helt tydelig ikke var sjakkspillere.

Oppsett av 6. og siste runde i vårturneringen.

Tabell
Partier

Bordkort (6. runde spilles 30.4.)

 

 

 

10.04.2009

Offisielle ratingtall fra NSF

Vi har oppdatert ratingsiden med de siste tallene fra Norges Sjakkforbund.

 

 

 

02.04.2009

Nest siste runde ikke ferdigspilt

I dagens runde hadde Stian suksess med sin velkjente flodhestoppstilling, da Magnar gjorde en stygg tellefeil på h6. I to av de andre partiene kan vi kanskje si at det ble favorittseire, siden Tor W slo David og Gudmund beseiret Ivar. Harald spilte til tider glimrende angrepssjakk mot Kjell Tore, og hadde nok vinsten inne underveis, men sistnevnte fikk nok motspill til å sikre en kanskje litt heldig remis. (Partier.)

Toppoppgjøret mellom Thomas og Jostein ble ikke avviklet i dag, derfor er det fortsatt uavklart i toppen.

De utsatte partiene må avvikles så snart som mulig. Resultater (og helst partier) sendes i
e-post til Kjell Tore (evt. benytt skjemaet for tilbakemelding).

 

 

 

26.03.2009

Thomas og Harald vant

Partiet mellom Thomas og Ivar endte med en knusende seier til Thomas. Dermed leder Thomas (4 av 4) et helt poeng foran Ivar og Jostein. I 5. runde skal Thomas ha hvit mot Jostein og vi kan forvente oss et forrykende oppgjør.

Oppsett av 5. runde i vårturneringen.

Tabell
Partier

Bordkort (5. runde spilles 2.4.)

 

 

 

19.03.2009

Jostein, Thomas, Ivar, Gudmund og Erling vant

I 4. runde av vårturneringen fikk vi i dag hele fem avgjorte partier. Ivar slo Tor W i et viktig oppgjør i kampen om turneringsseieren. Det andre toppoppgjøret, partiet mellom Kjell Tore og Thomas, endte med fortjent seier til sistnevnte (etter minst to tårnbukker av Kjell Tore i tidsnøden). Jostein slo David og henger fortsatt med i toppen.

Tabell

Neste torsdag spilles utsatte partier, og høydepunktet blir selvsagt oppgjøret mellom Thomas og Ivar som begge står med 3 poeng av 3 mulige.

Vi minner om at du må varsle motstanderen hvis du ikke kan spille den aktuelle dagen (e-post/telefon).

 

 

 

17.03.2009

4. runde spilles på torsdag

Oppsett av 4. runde i vårturneringen.

Tabell
Partier

Bordkort (4. runde spilles 19.3.)

 

 

 

12.03.2009

Remis mellom Harald og Gudmund

Kun ett av de utsatte partiene fra 3. runde ble spilt i dag. Harald og Gudmund ble enige om remis i en stilling hvor Harald stod klart best, mens Gudmund hadde klart best tid.

Det er foreløpig ikke bestemt om det skal spilles utsatte partier eller 4. runde kommende torsdag. Vi må først finne ut hva vi kan gjøre for å få avviklet flere partier.

 

 

 

10.03.2009

Utsatte partier fra 3 .runde

Utsatte partier fra 3. runde spilles torsdag 12.3.

 

 

 

05.03.2009

Jostein og Erling vant

Det ble kun spilt tre partier (i 3. runde av vårturneringen) i dag. Jostein slo Stian, mens Erling vant mot Magnar. Toppoppgjøret mellom Tor W og Kjell Tore endte remis (i en interessant stilling) etter kun 15 trekk.

Tabell
Partier

 

 

 

26.02.2009

3. runde utsatt til 5.3

På grunn av dårlig oppmøte i vinterferien er 3. runde i vårturneringen utsatt nok en uke.

 

 

 

19.02.2009

3. runde utsatt til 26.2

På grunn av dårlig oppmøte ble 3. runde i vårturneringen utsatt en uke.

I dag ble det spilt en hurtigsjakkturnering. Kjell Tore vant med 4 poeng (av 4), David kom på andreplass med 3 poeng, mens Harald (2) og Tor W (2) delte tredjeplassen.

 

 

 

18.02.2009

Rundeoppsett

Oppsett av 3. runde i vårturneringen.

Tabell
Partier

Bordkort (3. runde spilles 5.3.)

 

 

 

15.02.2009

Molde-Kristiansund 0.5-4.5

Molde var sjanseløse mot Kristiansund i dag. Bare Tor W greide et halvpoeng.

Thomas Bryn – Axel Smith  0-1
Gudmund Farstad – Anders Olsen  0-1
Tor Wetle Hoem – Robin Hoem  remis
Jostein H Lie – Karl W Strand  0-1
Magnar Sigerset – Kjell Tore Sandum  0-1

(Molde hadde sort på førstebord.)

 

 

 

12.02.2009

Jostein vant utsattparti

Jostein vant med hvit i det utsatte partiet (fra 2. runde i vårturneringen) mot Arne Morten.

Partifilen er komplett med alle partier fra runde 1 og runde 2.

 

 

 

12.02.2009

Årsmøtet utsatt en uke

I dag avvikles det utsatte partiet mellom Jostein og Arne Morten. I tillegg blir det lyn- og hurtigsjakk.

På grunn av sykdom er årsmøtet utsatt til torsdag 19.2 kl. 1800. Her er det viktig at medlemmene møter opp. Rett etter årsmøtet setter vi i gang 3. runde i vårturneringen.

 

 

 

05.02.2009

Seier til Thomas i toppoppgjøret

Thomas vant i dag med sort mot Gudmund, og har åpnet med 2 av 2 poeng. Ivar, Tor W og Kjell Tore har også full pott etter dagens runde.

Øvrige resultater fra 2. runde i vårturneringen, og oppdatert tabell.

 

 

 

29.01.2009

Tor W og Kjell Tore vant utsatte partier

Samtlige resultater fra 1. runde, og oppsett av 2. runde i vårturneringen.

Tabell
Partier

Bordkort (2. runde spilles 5.2.)

 

 

 

28.01.2009

Siste sjanse!

Siste frist for påmelding til vårturneringen er ved oppmøte i morgen torsdag (29.1). Se under for mer informasjon om påmelding.

 

 

 

22.01.2009

(Oppdatert:
25.01.2009)

Audun, Harald, Gudmund, Ivar og Thomas vant

Audun, Harald, Gudmund, Ivar og Thomas vant sine partier i 1. runde av vårturneringen.

Resultater (her kan du spille gjennom partiene)
Tabell
Partier

Påmelding
Det er fortsatt mulig for etternølere å melde seg på, helst så snart som mulig ved å sende en
e-post til Kjell Tore (evt. benytt skjemaet for tilbakemelding). Aller siste frist for påmelding er ved oppmøte neste torsdag.

 

 

 

20.01.2009

Torsdag 22.1 - påmelding og start på vårturnering

Vi starter vårturnering på torsdag. Påmelding ved oppmøte. 6 runder monrad. 90 minutter på 40 trekk, og en halvtime på resten.
(TWH)

 

 

 

18.01.2009

Molde-Kristiansund II 3-2

Molde slo andrelaget til Kristiansund i dag. Det var imponerende å se hvor raskt og effektivt David beseiret rutinerte Rune Edøy.

 

 

 

17.01.2009

Offisielle ratingtall fra NSF

Vi har oppdatert ratingsiden med de siste tallene fra Norges Sjakkforbund.

 

 

 

14.01.2009

Møt opp i sjakklubben i morgen!

Første spillekveld i år er altså torsdag 15.1.2009. Velkommen til gamle og nye medlemmer. Vi begynner ofte kl. 1800, men de fleste møter opp rundt 1900 og holder det gående til nærmere 2300. Våre lokaler er ved bussterminalen, i samme oppgang og i samme etasje som Kafé Gimle.

 

 

 

07.01.2009

Sjakken starter 15.1.2009

Det blir ikke sjakk i morgen, vi starter opp torsdag 15.1.2009.

 

 

 

07.01.2009

Gruppeseier til Tor Wetle

Tor Wetle vant B-gruppen i Gjøvik Sjakklubbs 100-års jubileumsturnering med sterke 7 poeng av 9 mulige. Han åpnet helt forrykende og hadde en klar ledelse halvveis, men etter et tap i 7. runde ble det en spennende kamp om gruppereieren. Tor Wetle ble stående alene på toppen etter en kampremis i siste runde.

For øvrige resultater, se Gjøvik Internasjonale Sjakkfestival.

 

 

 

01.01.2009

Tor Wetle har åpnet med 4 av 4 på Gjøvik

Etter 4 runder er Tor Wetle alene i tet med 4 poeng i B-gruppen av Gjøvik Sjakklubbs 100-års jubileumsturnering. Flere spillere fra Molde deltar i de andre gruppene også. Følg innspurten på Gjøvik Internasjonale Sjakkfestival.

 

 

 

22.12.2008

Romjulslyn i Kristiansund

Kristiansund Sjakklubb inviterer Molde Sjakklubb til Romjulslyn den 30. desember. Alle er velkommen!

 

Vi benytter også denne anledningen til å ønske dere alle en God Jul og et riktig Godt Nytt År!

 

 

 

10.12.2008

Ikke sjakk i morgen

Det blir ikke sjakk i morgen da lokalet er opptatt.

 

 

 

07.12.2008

Molde-Aalesund 1.5-3.5

Molde SK tapte dagens seriesjakkmatch mot Aalesund SL med sifrene 1.5-3.5. Molde fikk ikke en eneste seier på noen av bordene, men Gudmund, Tor W og Harald sikret hvert sitt halvpoeng.

 

 

 

04.12.2008

Bra oppmøte!

Det ble en hyggelig sjakkveld for de mange som møtte opp i dag. Åtte spillere deltok i lynsjakkturneringen som ble vunnet av Thomas og Kjell Tore (6.5 av 7). Arne Morten tok en sterk tredjeplass med 4 poeng.

 

 

 

03.12.2008

Seriesjakk, Molde-Aalesund

Seriesjakkmatchen mellom Molde SK og Aalesund SL spilles på Gimle Kafé, søndag 7.12 kl. 1200. Det er også åpent for tilskuere.

 

 

 

02.12.2008

Torsdag 4.12

Torsdag 4.12 blir det lyn- eller hurtigsjakkturnering. Vi håper så mange som mulig møter opp!

 

 

 

27.11.2008

Thomas er klubbmester!

Vi fikk som ventet et spennende og jevnspilt parti i kveld. Thomas greide å svekke hengebondestillingen til Tor W, og oppnådde etter hvert en fordelaktig stilling. I gjensidig tidsnød sørget Tor W for å skaffe seg motspill, og ble belønnet med en kvalitetsgevinst. Stillingen var fortsatt rimelig jevn da Tor W (med kun sekunder igjen på klokken) satte bort et tårn og måtte innse at slaget var tapt.

 

Vi gratulerer Thomas Bryn med seier i klubbmesterskapet 2008.

 

 

 

24.11.2008

Får vi en avgjørelse på torsdag?

Det andre partiet i stikkampen om klubbmesterskapet spilles førstkommende torsdag (27.11). Hvis også dette partiet ender remis skal det spilles to hurtigsjakkpartier, ved fortsatt poenglikhet blir det to lynsjakkpartier, og hvis disse også ender 1-1 får vi en avgjørelse i et avsluttende armageddon-parti. (Hvit får 6 minutter og må vinne, mens sort får 5 minutter og klarer seg med remis.)

 

Vi som ikke skal spille stikkamp møtes over brettet i en hurtigsjakkturnering, og det blir også lynsjakk for de som ønsker det.

 

Nye ratingtall etter klubbmesterskapet.

 

 

 

21.11.2008

Remis i første parti

Thomas hadde hvit i det første partiet i stikkampen om klubbmesterskapet. Det startet med en ganske standard Carlsbad-struktur, men utviklet seg raskt til å bli et taktisk blodbad via c-linja da Thomas kanskje var litt utålmodig med minoritetsangrepet. Oppgjøret endte remis da Tor W fikk ryddet ut bøndene til Thomas i sluttspillet. Alt i alt et velspilt og spennende parti, og meget givende for den nøytrale tilskuer - vi gleder oss til returoppgjøret!

 

 

 

13.11.2008

(Oppdatert:
16.11.2008)

Det blir stikkamp mellom Thomas og Tor W

Det blir en spennende stikkamp mellom Thomas og Tor Wetle.
Foto: Roger Hojem

Klubbmesterskapet er ferdigspilt, men vi har ikke kåret en klubbmester enda, det må stikkamper til. Thomas vant mot Kjell Tore i et parti hvor sistnevnte forsøkte å forenkle, mens Thomas ønsket å komplisere. Det er ingen overdrivelse å si at Thomas var den som lyktes best med sin strategi.

 

Tor Wetle valset over Magnar, og endte utrolig nok opp med enda flere fribønder enn det Jostein gjorde i forrige runde. I mangel av kraftuttrykk som kan beskrive den prestasjonen, konstaterer vi enkelt og greit at Tor W kom på en fortjent delt førsteplass sammen med Thomas. Dermed blir det to partier stikkamp mellom disse to. Betenkningstiden blir som i turneringen, men stikkampen rates ikke. Første parti spilles førstkommende torsdag, og vi håper at mange tar turen innom både som tilskuere og for å spille lyn- og hurtigsjakk.

 

Harald var som så ofte ellers på jakt etter motstanderens konge, men Ingeborg var med på notene og red av den verste stormen med et veltimet kvalitetsoffer. Harald var ikke sen om å gi kvaliteten tilbake, og beholdt fordelen inn i sluttspillet, men han byttet deretter av for mye, og hvit fikk gode remissjanser til tross for flere svake bønder. Men så er det igjen dette med at de eldste ofte er både eldst og best. Harald begynte i alle fall å plukke en etter en av de svake bøndene, og rett etter tidskontrollen var seieren et faktum.

 

Erling stod lenge best mot uredde Bjørn Holger, og hadde også muligheten til å avgjøre direkte med 26.Td8+ fulgt av Qc8. Isteden ble det hele en svært komplisert affære som endte med at Erling gikk rett inn i et mattnett når han kanskje kunne ha sikret remisen.

 

Jostein og Gudmund spilte remis i et interessant parti hvor Gudmund etter hvert fikk en klar fordel, og hadde flere muligheter til å avgjøre partiet, men hvor det altså endte med poengdeling til slutt likevel. Stein Ivars kongeangrep mot David lot seg ikke stoppe. Ivar vant mot Stian. (Det siste partiet ble spilt 16.11.) Turneringen er sendt inn for ratingberegning, og vi kommer tilbake med ferske ratingtall så snart de foreligger.

 

Resultater

Partier

 

 

 

06.11.2008

Kjell Tore leder med 4.5 av 5

Kjell Tore vant et skarpt oppgjør mot Tor W, og er dermed alene i tet med 4.5 av 5 poeng når en runde gjenstår. Jostein tok et helpoeng vha. en brutal fribondeorgie i partiet mot Ivar, og blander seg inn i kampen om en plass på "pallen".

 

Oppsett av 6. runde i klubbmesterskapet.

 

 

 

31.10.2008

Thomas og Kjell Tore foreløpig på delt andreplass

Thomas presset Gudmund i kne og tok en viktig seier mot en vanskelig motstander, mens Kjell Tore vant fjerderundepartiet mot Ivar, til tross for at sistnevnte lenge forsvarte seg bra i tidsnøden. Hvis vi regner hengeparti som remis er begge oppe på 4 poeng, og puster Tor W i nakken.

 

Bjørn Holger vant mot Stian, som valgte en typisk Kosberg-oppstilling, uten helt å lykkes med å parere truslene som oppstod. I sedvanlig tidsnød styrte Bjørn Holger unna eventuelle problemer, og Stian måtte kaste inn håndkleet så snart tidskontrollen var unnagjort.

 

I hvitpartiet mot Mats startet Harald uvanlig tamt (til Harald å være), men da han omsider våknet utnyttet han sjansene som dukket opp.

 

Til tross for et par stygge feil underveis vant Erling sluttspillet mot Ingeborg, og har dermed plassert seg trygt på midten av tabellen sammen med Magnar som satte Stein Ivar i sjakkmatt.

 

 

 

23.10.2008

Thomas vant

Thomas vant det utsatte partiet fra 4. runde mot Stein Ivar.

Oppsett av 5. runde i klubbmesterskapet.

 

 

 

17.10.2008

Tor W alene på topp med 4 av 4

Torsdagens runde i klubbmesterskapet bød på flere spennende og interessante oppgjør.

 

Tor W stod trangt mot Gudmund etter åpningen, men fikk til en motoffensiv på dronningfløyen som gav hvit flere problemer å løse. Etter et par uheldige valg av Gudmund var det hele over.

 

Magnar - en ringrev som det er vanskelig å hanskes med for de fleste i klubben.
Foto: Kjell Tore Sandum

I partiet mellom Jostein og Bjørn Holger var det sistnevnte som hadde de beste sjansene underveis, og sannsynligvis også i sluttstillingen, men poengdeling virker likevel riktig.

 

Harald fikk som vanlig opp et lovende kongeangrep, men Erling spilte solid og stod i mot, og kom dessuten til motsjanser på dronningfløyen. Harald fant derfor ikke noe bedre enn å avvikle til et jevnt tårnsluttspill, men alt dette kostet for mye tid, og klaffen til Harald falt i en remispreget stilling.

 

"De gamle er eldst", heter det visstnok. Det så i alle fall slik ut da evigunge Magnar gjennomførte et velspilt parti mot David, og vant elegant i sluttspillet. Magnar sikret seg kontroll over de sentrale linjene, og lot i praksis ikke angrepsspilleren David slippe til i det hele tatt.

 

Ingeborg spilte til tider stor angrepssjakk da hun vant mot Mats. Litt dårlig konsentrasjon medførte et par skjønnhetsfeil da det hele skulle avgjøres. Mats fikk derfor remissjanser i sluttspillet, men da han tillot dronningavbytte var det ikke vanskelig for Ingeborg å sikre seg hele poenget.

 

 

 

10.10.2008

Seirer til Stein Ivar i utsatt parti

Stein Ivar vant det utsatte partiet mot Ingeborg og er dermed oppe på en 7. plass, og skal møte Thomas i neste runde.

Kjell Tore vant hurtigsjakkturneringen med 4 poeng foran Tor W (2.5 poeng), mens Jostein (2) kapret tredjeplassen.

Oppsett av 4. runde i klubbmesterskapet.

 

 

 

08.10.2008

Torsdag 9.10 - utsatt parti og hurtigsjakk

Vi satser på å få avviklet det utsatte partiet mellom Stein Ivar og Ingeborg i morgen, slik at 4. runde kan settes opp til neste torsdag. For å skape litt liv rundt dette partiet, slik at det ikke blir altfor stille og rolig rundt dem, så tenkte jeg vi kunne kopiere Kristiansunds suksessoppskrift med en 5 runders hurtigsjakkturnering med 15 minutters betenkningstid. Så det er altså bare å møte opp for alle spillesultne sjakkmennesker. Klokkene starters kl. 1930.
(TWH)

 

 

 

02.10.2008

Tor W og Gudmund har fortsatt fullt hus

I en spennende tredje runde av klubbmesterskapet svindlet Gudmund til seg hele poenget mot Ivar, mens Bjørn H i tidsnød måtte gi tapt mot en angrepsvillig Tor W. Dermed har både Gudmund og Tor W åpnet med 3 poeng av 3 mulige, og da får vi nok et forrykende toppoppgjør i fjerde runde.

 

David imponerte med kreativt og godt spill mot Thomas, men Thomas ble for sterk til slutt. Jostein vant et spennende parti mot Erling, mens Kjell Tore vant et fordelaktig sluttspill mot Magnar. Mats fikk en klar fordel mot Stian, og førte partiet sikkert til seier.

 

Tabell etter tre runder.

 

 

 

02.10.2008

Offisielle ratingtall fra NSF

Vi har oppdatert ratingsiden med de siste tallene fra Norges Sjakkforbund.

 

 

 

25.09.2008

Favorittseire i de utsatte partiene

Alle de tre utsatte partiene endte med seier til ratingfavoritten, men det kunne fort ha gått annerledes. Mats spilte bra og fikk opp et meget lovende kongeangrep mot Bjørn H, men som alltid er det vanskelig å bryte gjennom sistnevntes seige forsvar, og etter hvert greide Bjørn Holger (med litt hjelp fra motstander) å avvikle til et gunstig sluttspill.

Harald Isachsen - Thomas Bryn 0-1
Mats Peter Henøen - Bjørn Holger Olsson 0-1
Gudmund Farstad - Magnar Sigerset 1-0

Gudmund er oppe på tredelt førsteplass med 2 av 2 poeng, men skal spille sort mot den regjerende klubbmesteren i neste runde. Dette blir spennende!

Oppsett av 3. runde (Spilles 2.10.2008).

 

 

 

24.09.2008

Torsdag 25.9 - utsatte partier fra 2. runde spilles

Harald Isachsen - Thomas Bryn
Mats Peter Henøen - Bjørn Holger Olsson
Gudmund Farstad - Magnar Sigerset
(TWH)

 

 

 

19.09.2008

Ivar og Tor W leder med 2 av 2

Andre runde av klubbmesterskapet gav oss mange spennende partier, og lange og lærerike analyser etterpå. Tor W må kanskje tåle favorittstempelet etter sin andre seier, denne gangen i form av et effektivt sluttspill mot Jostein. Jeg likte spesielt det aktive 23.Tac1! hvor Jostein forståelig nok ikke ønsket å gå inn i varianten 24...Sxa2 25.Tc7+ med kjempefordel til Tor W.

Ivar har også full pott da han vant mot Ingeborg i dag. David tok føringen fra start mot Stian, og omsatte rutinert fordelen til seier. Imponerende av nykommeren. Kjell Tore fikk avgjørende materiell fordel mot Erling da sorts dronning ble for utsatt på midten av brettet.

 

 

 

14.09.2008

Gudmund vant SpareBank1 GP

Gudmund gikk til topps i SpareBank1 Nordvest Grand Prix. Les mer på ksk.no.

 

 

 

13.09.2008

SpareBank1 Nordvest Grand Prix

SpareBank1 Nordvest Grand Prix er i gang. Følg med på ksk.no i dagene som kommer.

 

 

 

11.09.2008

Seier til Jostein, remis mellom Bjørn H og Kjell Tore

De to utsatte partiene i klubbmesterskapet bød ikke på noen store overraskelser. Josteins nordiske gambit fungerte overbevisende mot Stein Ivar, mens Kjell Tores forsøk på kongeindisk mot Bjørn Holger ble for omstendelig, og så lovende ut bare en stund. Et remistilbud i tide reddet som så ofte ellers et halvpoeng.

 

Andre runde spilles 18.9.

 

 

 

11.09.2008

Utsatte partier i dag

I dag spilles utsatte partier i klubbmesterskapet. Det er fortsatt mulig å melde seg på, men gi beskjed snarest mulig til turneringsleder.

 

 

 

06.09.2008

Partier fra 1. runde

Alle partier som ble spilt i 1. runde i klubbmesterskapet er nå tilgjengelig i partifilen. Dersom du ikke har programvare for å lese pgn-format har du likevel muligheten til å spille gjennom partiene ved å klikke på resultatet i tabellen med resultater og rundeoppsett.

 

 

 

04.09.2008

Klubbmesterskapet er i gang!

Ivar blir å regne med i år også.
Foto: Tor Wetle Hoem

Første runde i klubbmesterskapet ble avviklet i dag. Det var bra oppmøte og vi fikk se fem spennende partier. Det ble for det meste favorittseire, men vi merker oss at regjerende klubbmester Ivar Kosberg beseiret Thomas Bryn med de sorte brikkene. Tor W Hoem har også fått en bra start med en fin seier i første runde. Debutanten David Mindresunde spilte et solid parti mot Ingeborg, men måtte til slutt gi tapt mot sin mer rutinerte motstander. Resultater.

 

 

 

29.08.2008

Påmelding til klubbmesterskapet

Årets klubbmesterskap starter neste torsdag, og vi oppfordrer deg til å melde deg på! (Ikke bindende.)

 

 

 

28.08.2008

Rolig start

I dag ble det litt lyn- og kosesjakk, dessuten spilte Ingeborg simultansjakk, og imponerte i flere av partiene.

 

 

 

21.08.2008

Første spillekveld i høstsesongen: 28.8.2008

Vi starter opp igjen torsdag om en uke, den 28. august. Våre lokaler er fortsatt ved bussterminalen, i samme oppgang og i samme etasje som Kafé Gimle. Velkommen!

 

PS: Glem ikke KM i helgen!

 

 

 

10.08.2008

Nye ratingtall etter vårturneringen

Vi mottok i dag de nye ratingtallene etter vårturneringen.

 

 

 

26.06.2008

God sommer!

I dag var det siste spillekveld for sesongen, men vi møtes igjen til høsten med nye krefter og friskt pågangsmot. Det ble kun spilt litt lynsjakk og en uformell lynsjakkturnering i dag. Kjell Tore vant turneringen med 5 poeng, mens Tor W og Ivar kom på delt andreplass med 3 poeng av 5 mulige.

 

Flere av våre medlemmer kommer til å være aktive på sjakkfronten i sommer, blant annet skal Tor W spille i mesterklassen i landsturneringen for første gang. Vi ønsker alle lykke til!

 

Følg sommersjakken på http://tarjeijs.blogspot.com/ og http://www.bergensjakk.no/.

 

 

 

23.06.2008

"Omar en gutt med glimt i øyet"

Som kjent har vi hatt et veldig positivt besøk av Omar i Molde Sjakklubb, og Tor W er kanskje den av oss som har hatt mest kontakt med Omar i året som har gått. Sammen med Roger Hojem har Tor W forfattet en fin avskjedsartikkel som du kan lese på spiceboys.no.

 

 

 

20.06.2008

Lynsjakk på torsdag!

Førstkommende torsdag (26.6) blir det spilt lynsjakk og eventuelt hurtigsjakk for de som ønsker det. ...Og mens vi venter på torsdagskvelden spiller vi gjennom Arne Morten sitt vinstparti fra siste runde i vårturneringen. (Turneringen er for øvrig sendt inn for ratingberegning, men nye tall ventes ikke før i august.)

 

 

 

19.06.2008

Thomas har vunnet vårturneringen!

Thomas vant i dag mot Ivar og tok en klar seier i vårturneringen med imponerende 6 poeng av 7 mulige. Ivar, som spilte med de hvite brikkene, gjorde et offensivt dronningtrekk som viste seg å være en stygg feil. Thomas straffet dette med å fange løperen, og partiet var raskt over.

 

Vi gratulerer Thomas med turneringsseieren!

 

 

 

19.06.2008

Tor Wetle tok turen over fjellet - og vant!

Tor Wetle har akkurat spilt Lxf2+, og ser på sin motstander med et blikk som tydelig sier, "Hva gjør du nå da, Axel?"
Foto: Roger Hojem

Molde Sjakklubb fikk som kjent en særdeles hyggelig invitasjon fra Kristiansund Sjakklubb, og som eneste moldenser tok Tor Wetle turen over fjellet til våre naboer i nord - hvor han fikk en koselig og givende sjakkveld.

 

Du kan lese mer om dette på ksk.no, og merk deg ordene fra Kristiansund Sjakklubbs formann: "Alle dere som spiller i Molde skal vite at dere er velkomne både som bimedlemmer og som sjakkelever hos vår nye lærer".

 

 

 

17.06.2008

Invitasjon fra KSK!

Molde Sjakklubb inviteres til sjakkundervisning/simultan. Les mer på ksk.no.

 

Kontakt Roger Hojem for mer informasjon.

 

 

 

16.06.2008

Offisielle ratingtall fra NSF

Vi har oppdatert ratingsiden med de siste tallene fra Norges Sjakkforbund, og kan konstatere at vår liste over spillere fra fylket nok en gang toppes av en moldespiller.

 

 

 

15.06.2008

Favorittseier i Rosecupen

Lars Even Andersen (Black Knights) tok en klar førsteplass i Rosecupen, med 4.5 poeng av 5 mulige. Andersen ledet med 4 poeng etter fire runder og sikret seieren med en rask remis mot Roar Naalsund (Aalesund) i femte og siste runde. Naalsund kapret andreplassen på bedre kvalitet enn Thomas Bryn, begge med 4 poeng. Thomas ble dermed beste moldenser.

 

 

 

14.06.2008

Resultater fra Rosecupen

Resultater, oppdateres fortløpende.

 

 

 

08.06.2008

Husk Rosecupen!

Til helgen avvikles Rosecupen Quality Hotel Alexandra i Molde.

 

Påmelding

 

 

 

05.06.2008

Gudmund og Tor W med 5 av 7

Gudmund og Tor Wetle vant sine partier i dag, og begge endte dermed på 5 poeng av 7 mulige i vårturneringen. Det er fortsatt flere utsatte partier, så spenningen blir utløst tidligst om en uke. Øvrige resultater.

 

 

 

04.06.2008

Siste runde

I morgen gjør vi et nytt forsøk på å avvikle sjuende og siste runde i vårturneringen. Møt opp!

 

Rundeoppsett

 

 

 

29.05.2008

Seier til Magnar

Det ble kun spilt ett parti i vårturneringen i dag. Magnar fanget dronningen til Stein Ivar og partiet var i realiteten avgjort.

 

Thomas vant en hurtigsjakkturnering med 5 poeng av 5 mulige, foran Gudmund og Tor W som begge fikk 3.5 poeng.

 

 

 

27.05.2008

Ny sjakkblogg

Tarjei Svensen, som tidligere har stått for glimrende nyhetsoppdatering på moldesjakk.net, er nå tilbake med en interessant nettside for nasjonale og internasjonale sjakknyheter. Se tarjeijs.blogspot.com.

 

 

 

22.05.2008

Gudmund vant mot Bjørn Holger

Med sin seier i dag kjemper Gudmund fortsatt om en topplassering i vårturneringen.

 

Rundeoppsett for sjuende og siste runde (som avvikles førstkommende torsdag).

 

 

 

15.05.2008

Thomas slo Tor Wetle

Thomas tok et stort steg på veien mot turneringseier da han i dag vant det utsatte partiet mot Tor W i vårturneringen.

 

Spill gjennom partiet eller last ned hele partifilen.

 

 

 

13.05.2008

Utsatte partier og lynsjakk m.m.

Førstkommende torsdag avvikles utsatte partier i vårturneringen. Vi andre spiller lynsjakk, og det blir trolig flere aktiviteter. Møt opp!

 

 

 

08.05.2008

Eric leder vårturneringen

Eric vant mot Harald i dag, mens partiet mellom Thomas og Tor W ble utsatt. Dermed overtar Eric ledelsen i vårturneringen. (Resultater.)

 

 

 

27.04.2008

Mange utsatte partier

Det ble kun spilt to partier på torsdag. Erling vant mot Stian, mens Omar spilte et solid parti mot Stein Ivar, og benyttet muligheten til å sette matt når Stein Ivar gikk feil.

 

Se partiene her. (Det er også mulig å spille gjennom partiene ved å klikke på resultatet i tabellen.)

 

 

 

19.04.2008

Tap mot Kristiansund i Bykampen

I år ble Kristiansund for sterke og vant med sifrene 7.5-3.5. Et fint plaster på såret får være at Thomas tok en klar seier i lynsjakkturneringen, og at Ola kom på delt andreplass. Se også ksk.no.

 

 

 

17.04.2008

Eric og Thomas spilte remis

Det utsatte partiet mellom Eric og Thomas endte remis, og det ser fortsatt ut til å gå mot en thriller­avslutning på vårturneringen.

 

Rundeoppsett for sjette runde.

 

 

 

16.04.2008

Sterkt av Tor W på Gausdal!

Vår nybakte kretsmester følger opp suksessen fra KM med et kjemperesultat i ELO-gruppen på Gausdal. Tor W hadde en sterk sluttspurt med seier i runde 7 og 8, og han avsluttet med en remis i siste runde. Tor W endte dermed på 6.5 av 9 poeng og kom på delt andreplass i gruppen. Sluttstillingen i ELO-gruppen.

 

Håkon gjorde et solid resultat med 4 poeng av 9 mulige i GM-gruppe B, mens Øyvind tydeligvis spilte seg i form og fikk 5 av 9 i denne sterke gruppen. Øyvind, forhåndsrangert som nummer 50 av de 58 deltakerne kom med dette på en imponerende 21 plass i GM-gruppe B, og ratingprestasjonen var drøye 2300.

 

 

 

14.04.2008

Bykamp førstkommende lørdag

Lørdag 19. april blir det bykamp mellom Molde og Kristiansund. Molde vant fjorårets bykamp, så Kristiansund er helt sikkert ute etter revansje i år, men hovedsaken er uansett at dette er et hyggelig arrangement med vekt på det sosiale.

Påmelding: Tor W

For mer informasjon om arrangementet, se ksk.no, bykamp.

 

 

 

08.04.2008

Tor W, Håkon og Øyvind på Gausdal

Følg med på Gausdal Classics.

 

 

 

08.04.2008

Ingeborg nummer 42 i Norge

På de siste topplistene finner vi Ingeborg på en 42. plass blant landets sterkeste kvinnelige sjakkspillere, og hun er den 19. beste junioren. Gudmund er på 27. plass på senior­toppen, men det er kort vei opp til en plass blant de 15-20 beste. På hhv. 14. og 15. plass har vi Øyvind Antonsen fra Ålesund og Karl W fra Kristiansund. Vi legger også merke til at Thomas er inne på aktivitets­toppen med 177 spilte partier de siste to årene.

 

 

 

07.04.2008

Offisielle ratingtall fra NSF

Vi har oppdatert ratingsiden med de siste tallene fra Norges Sjakkforbund.

 

 

 

06.04.2008

Tor W er Kretsmester!

Tor W vant helgens KM og er kretsmester i Møre og Romsdal!

 

Les mer på ksk.no.

 

 

 

04.04.2008

Tor W og Eric spilte remis

Det utsatte partiet mellom Tor W og Eric endte remis, og det er helt klart at vi går mot en thriller­avslutning på vårturneringen.

 

 

 

03.04.2008

Ikke glem helgens KM!

I Helgen avvikles individuelt KM i Kristiansund, og i tillegg arrangeres en barnesjakk­turnering på lørdag. Du vil finne mer informasjon på ksk.no.

 

 

 

27.03.2008

Flere tårnoffer!

Tor W ofret tårn mot Gudmund og vant et viktig parti i kampen om turnerings­seieren. Harald spilte også et fint angrepsparti, hvor han effektivt straffet Bjørn Holger - med et tårnoffer. Harald klorer seg dermed fast i teststriden, men Eric er fortsatt jokeren med sine to utsatte partier. Øvrige resultater.

 

Partifilen er oppdatert, foreløpig med to partier (og to tårnoffer) fra 5. runde.

 

 

 

25.03.2008

Klart for 5. runde

Førstkommende torsdag spilles 5. runde av vårturneringen.

 

 

 

 

Se arkiv i høyremenyen for eldre saker.


Kontakt webmaster/redaktør.

 

free hit counter